Hei!
For et par helger siden ble Christine og jeg spurt om å gjøre zombie-makeup i forbindelse med et stunt på Mercursenteret i Trondheim. Vi kunne ikke annet enn å bukke, neie og takke ja – selv om vi aldri hadde gjort effektsminke før. Jeg må nok innrømme at jeg var litt i tvil når det kom til mine egne ferdigheter, men etter litt kreativ tenkning og leking med produkter, gikk det over all forventing! Da vi var så og si ferdig med å legge makeup tok vi et skritt tilbake for å beundre verket vårt, og det var helt utrolig hvor skremmende – og ikke minst døde de så ut. Vet ikke hvor ofte man får løpe rundt som hylende 13-åringer i voksenverden, men krysser fingre og tær for at det blir en vane. Zombiene levde seg (nesten litt for) godt inn i rollen, og var klare for å skremme intetanende kunder på senteret. Geir Vidar Nubdal filmet det hele, og nå ligger klippet ute på Mercur sin hjemmeside. Ta en titt!

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCZombie 1 (sminket av meg) og zombie 2 (sminket av Christine) etter iherdig skremming av uskyldige ofre.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
MUA: Christine Heggli Mellem & Emilie Aasen Börresen
Foto: Emilie Aasen Börresen
Her begynner sminken desverre å bli litt sliten, men for spesielt interesserte ser dere hvor effektfullt det er å legge rød lipliner på våtlinjen. Jeg har også blandet hvit bodypaint med foundation for å få en gustnere hud, og brukt sort øyenskygge for å skyggelegge kinnbein, rynker, øyenhuler osv. Får å få effekten av kjøttsår har jeg brukt en slags plastelina i hudfarge som jeg limte på med vippelim, før jeg skyggela den med sort og rødt. Etter det tilførte jeg en form for tykt blod, deretter avsluttet jeg med rennende blod.

Tusen takk til Asbjørn Grønli og Gaute Busch hos Uredd for Mercursenteret for en herlig opplevelse!